Броят на пострадалите от терористичната атака в Москва се е увеличил

...
Броят на пострадалите от терористичната атака в Москва се е увеличил
Коментари Харесай

Броят на загиналите при атаката в Москва вече е над 150 души

Броят на пострадалите от терористичната офанзива в Москва се е нараснал до 152, заяви на своя на уебсайт московският щаб на Министерството на изключителните обстановки, представен от ТАСС.

„ В резултат на терористичната офанзива бяха наранени общо 285 души (включително 8 деца), от които 133 души починаха (включително 3 деца) “, се споделя в изказването.

По-рано Министерството на здравеопазването заяви за 147 ранени вследствие на терористичната офанзива.

Много от ранените са в сериозно положение.

До момента Министерството на изключителните обстановки е показало имената на 29 от жертвите, защото пожарът усложнява процеса на идентифициране. 

„ Има едно безусловно недооценяване, игнориране и даже присмехулно отношение във връзка с сигнала за готвена терористична офанзива, подаден от Съединени американски щати. А съгласно това, което излиза по медиите – сигналът е бил много съответен. В него се показва, че евентуално нападението ще е обвързвано с концерт. Това е много добра тенденция, с цел да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” бившият началник на ДАНС Цветлин Йовчев, разяснявайки кървавата офанзива в Москва.  

По думите му от дребното фрагменти, показани от момента на стрелбата  " се виждат много недостатъци в сигурността ".

" Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души - да нямаш обикновени ограничения за сигурност. Оказа се, че на място дори не е имало полицейски патрули ", уточни той. И добави: " Определено е имало подценяване на обстановката и ограниченията за сигурност са под всякаква рецензия ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР